Hvad er en Fransk Bulldog

Hvad er en Fransk Bulldog

( Oprindelsesland: Frankrig)

En fransk bulldog er den ideelle familie/selskabshund for dem som forstår at værdsætte dens helt specielle måde at være på. Både af udseende og i væremåde er den noget helt særligt. Dens udseende domineres meget af ører og øjne. Samtidig er det et lille muskelbundt, selvom den er atletisk.

Den ser brutal ud, men er venligheden selv, og yderst imødekommende. Den er sjov, meget charmerende og har en kæmpe personlighed og ego. Elsker at være midtpunkt, og søger det med at lave fjolleri. Dens temperament er generelt roligt og afbalanceret, men den er samtidig meget stædig. Derfor er en fransk bulldog ikke en hund, man skælder ud, men forhandler med, og finder den gyldne mellemvej, men hvem vil også skælde ud på en med et blik så sigende som tusind ord ?

Den er sit menneskes tro følgesvend og bemærker lynhurtigt ændringer i menneskets humør, og giver gerne trøst.

DSC01635 DSC01798

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis man har flere hunde, er det typisk for den franske bulldog, at gå imellem når der er optræk til mere end et skænderi, så der igen kan blive ro til en middagslur. De sætter tydeligvis pris på at hygge sig i solen, med et godt kødben.

En Fransk Bulldog har vaner med stort V. Man laver ikke bare om på tingene.

Kræsen er ikke normalt noget der hører til racen, men den siger dog bestemt ikke nej til noget lækkert.

Hvis man ikke er til en lille liflig vind er den franske bulldog ikke sagen, for der bliver hyggepruttet, meget meget ofte. En lille bøvs er heller ikke af vejen, særligt når man selv sidder og spiser.

Silot's Fru Fernando Møhge, Dauløkkes Jolie-Teté og Bullconnexion Hector

En fransk bulldog snorker, og man må blot vænne sig til lyden.

Franske Bulldogs er ikke specielt motionskrævende, men er den første henne ved døren, hvis den kan mærke man er på vej i haven, altså hvis det ikke regner. Den elsker at være med overalt.

I bad – det er ikke noget man behøver, hvis man spørger en fransk. Man er da også fin og ren når man ruller sig i græsset. Men man kan tale om tingene, så et lille hurtigt bad, kan godt lade sig gøre.

Hvis man anskaffer sig en fransk bulldog kan man godt regne med, at der kommer én til, i løbet af kortere tid, ganske enkelt, fordi man ikke kan nøjes med én, så dejlige og fantastiske er de – men også fordi de elsker at have en ven, der ligner dem selv.

En fransk bulldog ejer man ikke – den ejer dig.

Til gengæld elsker den dig højere end du aner.